Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

NORDEA: TYDLIGT ATT VI HAR MÖJLIGHET ATT LÄMNA UTDELNING - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea anser att det är tydligt att bankens finansiella styrka gör det möjligt för Nordea att stötta sina kunder och samtidigt lämna utdelning till aktieägarna. Styrelsen avser dock följa ECB:s rekommendationer och kommer att avstå från att besluta om någon utdelning före den 1 oktober 2020.

Det framgår av Frank Vang-Jensens vd-ord i delårsrapporten.

Nordeas ordinarie bolagsstämma den 28 maj bemyndigade styrelsen att besluta om utdelning av högst 0:40 euro per aktie för räkenskapsåret 2019 med utbetalning vid ett eller flera tillfällen. Bemyndigandet är giltigt fram till början av nästa ordinarie bolagsstämma.

"Vi är helt inriktade på att fullgöra vårt sociala ansvar genom att stötta våra kunder, medarbetare och intressenter genom den här krisen. Våra tre huvudsakliga prioriteringar ligger fast - att optimera vår operativa effektivitet, att genomföra initiativ för ökade intäkter och att skapa positiva kundupplevelser", skriver Nordea-chefen.

Covid-19-pandemin har medfört utmaningar för företagen, och det är enligt banken för tidigt att bedöma de mer långsiktiga konsekvenserna av krisen.

"Men vi håller fast vid vår plan och är beredda att agera för att säkerställa att vi både följer våra tre huvudprioriteringar och når våra finansiella mål för 2022", skriver Frank Vang-Jensen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.