Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

NORDEN: DANSKE BANK NEDÅT EFTER ANALYTIKERVARNING, VINX30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna hade en blandad utveckling på tisdagen. Samlingsindexet Vinx30 var oförändrad vid nivån 1.321.

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 0,9 procent till 1.902.

Demant noterades i toppskiktet i Köpenhamn, upp 1,9 procent till 366:40 danska kronor, efter att Jefferies spekulerat kring att försäljningstrenden kan komma att hamna över nuvarande analytikerkonsensus.

Chr. Hansen och Vestas återfanns också i toppen, båda upp 2,4 procent.

Danske Bank pressade efter att analytiker vid Nordea hävdat att aktien har en dålig riskprofil inför bolagets delårsrapport. Nordea upprepade dock behåll och satte riktkursen till 118 danska kronor. Banken stängde 3,1 procent ned på 110:65 danska kronor och blev därmed dagens sämst presterande aktie i storbolagsindexet.

Oslobörsens OBX-index backade 0,1 procent till 1.015.

Shippingbolagen pressades av uppgifterna att Opec+-medlemmarna fortsatt inte lyckats komma överens om en produktionsökning för augusti. Förenade Arabemiraten (UAE) önskar höjda produktionsnivåer, samtidigt som de flesta andra medlemmarna önskar att oljekranarna öppnas långsammare.

Bland annat Frontline backade 4,3 procent.

En av vinnarna i Oslo var IT-konsulten Crayon som handlades upp 6,1 procent efter att bolaget meddelat om ett förvärv i Australien.

I Helsingfors var OMXH25-indexet ned 0,6 procent till nivån 5.403.

Verkstadsbolaget Valmet, som för närvarande har för avsikt att genomföra en fusion med Neles, handlades upp 0,1 procent till 36:30 euro. Aktien sänktes av analytiker vid Carnegie vars nya riktkurs sattes till 39:50 euro, ned från tidigare 42 euro.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.