Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

NORDEN: FRAKTBOLAG LYFTE I KÖPENHAMN, VINX30 +1,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna steg på tisdagen, i takt med de ledande Europabörserna. Vita husets handelsrådgivare Peter Navarro klargjorde att handelsavtalet mellan USA och Kina inte är över efter en tidigare intervju med Fox News, där han insinuerade motsatsen.

Samlingsindexet Vinx 30 var vid stängning upp 1,7 procent till nivån 994.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var upp 1,7 procent till 1.379.

Fraktbolaget DSV Panalpina aviserade efter måndagens stängning att det andra kvartalet utvecklas bättre än tidigare befarat. Detta trots att pandemin fortsätter att påverka fraktmarknaden. DSV-aktien steg nästan 6 procent.

Vindkraftsutvecklaren Vestas har tagit en order på turbiner i ett projekt i USA med total kapacitet om 300 megawatt. Vestas aktie steg 1,7 procent.

Oslobörsens OBX-index steg 0,9 procent till 732.

ABG Sundal Collier har höjt rekommendationen för Aker BP till köp från tidigare behåll, samtidigt som riktkursen uppjusterades med 50 till 220 norska kronor, med hänvisning till högre oljeprisestimat. Aktien steg 1,0 procent till 186 norska kronor.

I övrigt steg oljepriset något på måndagen och enligt Arctic Securities har oljan fått ett lyft av en generell förhoppning om en ökad efterfrågan, skrev TDN Direkt. Även DNO och Equinors aktier var upp.

SAS har beslutat att öppna flera nya rutter i juli till följd av en ökad efterfrågan för resor i Europa och aktien steg 2,6 procent. Konkurrenten Norwegian sjönk 3,3 procent.

I Helsingfors ökade OMXH25-indexet 1,4 procent till 3.990.

Bland vinnarna återfanns Outotec, Nokian Renkaat och Metso som samtliga var upp mellan 4,6 och 6,1 procent. Sämre gick det för Metsä Board som backade 0,6 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.