Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

NORDEN: PANDORA BACKADE EFTER DÄMPADE UTSIKTER, VINX30 -0,9%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna hade en dyster utveckling och backade på bred front på tisdagen. Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,9 procent till nivån 1.045.

I Köpenhamn var OMXC25-indexet ned 1,5 procent till 1.453.

Smyckesbolaget Pandora rapporterade efter stängning på måndagen och backade 7,5 procent på tisdagen som ett resultat.

Under det andra kvartalet redovisade bolaget ett resultat före skatt på -226 miljoner danska kronor vilket kan ställas i relation till Infronts konsensus som låg på -358 miljoner danska kronor.

Pandora justerade dock kraftigt ned guidningen för den organiska tillväxten under det andra halvåret 2020 till mellan -5 och -15 procent.

Bang & Olufsen stängde upp 14,7 procent efter att Ritzau rapporterat att hemelektroniktillverkaren tecknat ett avtal med den amerikanska telekom- och mediekoncernen Verizon.

Oslobörsens OBX-index sjönk 0,8 procent till 763 efter en förhållandevis händelsefattig dag.

Fiskodlingsbolaget Grieg Seafood backade 5,4 procent efter att ha presenterat en rapport för andra kvartalet som var svagare än konsensusförväntningarna.

"Vi förväntade oss en negativ kursreaktion på 3 till 10 procent idag, i den meningen är det starkt att beståndet inte längre är nere", sade sjömatsanalytikern Lars Konrad Johnsen, vid Carnegie, till TDN Direkt.

I Helsingfors sjönk OMXH25-indexet 0,3 procent till 4.240.

Bland toppskiktet av de bästa presterande aktierna i det finländska storbolagsindexet noterades Fortum med en uppgång på 0,5 procent. Fortum rapporterade att bolaget ökat ägandet i det tyska energibolaget Uniper till cirka 75 procent under tisdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.