Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-12

NORDEN: UPPGÅNGAR, RAPPORTBOLAG NED I KÖPENHAMN, VINX30 +1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna hade en positiv utveckling även på onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 steg 1 procent till 1.064.

I Köpenhamn adderade OMXC25-indexet 0,3 procent till 1.475. Utvecklingen dämpades emellertid av ett par rapporter som inte tycktes rosa marknaden.

Servicekoncernen ISS redovisade en omsättning för det första halvåret som var bättre än väntat medan ebita-resultatet var lägre än förhandstipsen. ISS räknar nu med en negativ organisk tillväxt under 2020, enligt den nya guidning som tillkännagavs. Aktien tappade 7 procent.

Enzymtillverkaren Novozymes tappade 3,8 procent efter en rapport där rörelseresultat för det andra kvartalet var något lägre än väntat. Bolaget presenterade samtidigt en ny guidning för 2020. Bolaget räknar med en organisk tillväxt för helåret på -2 till +2 procent och en rörelsemarginal på omkring 26 procent.

OBX-indexet var upp 0,8 procent till 775.

Fiskodlingsbolagen tillhörde vinnarna på onsdagen med stöd av en uppdatering från Fearnley Securities där flera riktkurser i sektorn höjdes. Mowi och Lerøy utpekades som mäklarhusets favoriter, skrev TDN Direkt. Mowi steg 3,4 procent medan Lerøy var upp 2 procent.

Sämre gick det för BW Offshore som återfanns i den röda änden av index. Aktien försvagades 2,5 procent.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 1 procent till 4.259.

Kemikoncernen Kemira placerade sig i toppen bland de finländska storbolagen med en uppgång på 2,9 procent.

Tisdagsvinnaren Wärtsilä tappade i stället 2 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.