Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-10

Nordic Credit Rating tilldelar Axfast AB (publ) kreditbetyget 'BBB'

Nordic Credit Rating (NCR) har idag tilldelat Axfast AB (publ) (Axfast) det långfristiga kreditbetyget 'BBB' och det kortfristiga kreditbetyget 'N-1+'. Utsikterna är stabila.

"Kreditbetyget reflekterar bolagets starka finansiella ställning och långsiktiga ägare. Det tar även hänsyn till en hög koncentration inom portföljen," säger Mille O. Fjeldstad, kreditanalytiker på NCR.

Utsikterna för kreditbetyget 'BBB' är stabila då NCR förväntar sig att Axfast bibehåller en stark finansiell ställning trots de utmaningar vissa större hyresgäster står inför. Vi förväntar oss negativ inverkan på intäkterna under 2020 jämfört med 2019 och ser en risk för att omförhandlade hyror och tillfälliga hyresrabatter kan komma att påverka intjäningen även under 2021.
Vi förväntar oss därtill att bolaget kommer att vara framgångsrikt i att säkra hyresgäster till sitt största projekt.

Hela ratingrapporten, inklusive information om ratingmetodik och regulatorisk rapportering, finns tillgänglig på: https://nordiccreditrating.com/issuer/axfast-ab-publ

För mer information, kontakta gärna:
Mille Fjeldstad, +47 990 389 16, mille.fjeldstad@nordiccreditrating.com
Sean Cotten, +46 735 600 337, sean.cotten@nordiccreditrating.com

Om oss


Nordic Credit Rating AS är ett kreditvärderingsinstitut med huvudkontor i Oslo och kontor i Stockholm. Företaget utfärdar kreditbetyg på företag och finansiella institut inom Norden och baserar sina analyser på lokala insikter. Nordic Credit Rating är registrerat hos den Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA).

Bifogade filer


Nordic Credit Rating tilldelar Axfast AB (publ) kreditbetyget 'BBB'

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.