Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-02

NORDIC WATERPROOFING: HÖGA INSATSKOST NEG PÅVERKAN 3 KV ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Taktätningsbolaget Nordic Waterproofing såg "signifikant" högre insatskostnader under det tredje kvartalet vilket haft en negativ påverkan för båda bolagets segment.

Det skriver vd Martin Ellis i delårsrapporten för tredje kvartalet.

"Inom Products & Solutions arbetar vi med att kompensera för detta genom ett flertal prishöjningar men förväntar oss en tidsfördröjning på flera veckor. Inom Installation Services förväntar vi oss en mindre negativ effekt under den överblickbara framtiden", noterar han.

Rörelseresultatet för det tredje kvartalet uppgick till 140 miljoner kronor, att jämföra med 133 miljoner kronor för motsvarande period föregående år.

Den positiva utvecklingen för rörelseresultatet förklaras av det förbättrade resultatet för området prefabricerade träelement och har uppnåtts trots lägre marginal på grund av ökade råmaterialpriser för andra områden inom Products & Solutions samt lägre resultat från verksamheterna inom Installation Services, uppger Martin Ellis i rapporten.

I både Danmark och i Norge har bolaget orderböcker en "god nivå" och full beläggning för 2021. Även Seikat, bolagets finländska verksamhet inom prefabricerade träelement, har en "stark orderbok med full beläggning" in i det andra kvartalet 2022.
Författare Direkt-SE