Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-30

Nordnet: Handelsbanken och pandemivinnare köps i oktober

[image]

-  Det är stor nervositet på marknaden som tilltagit i styrka i takt med att nedstängningarna till följd av tilltagande virusspridning igen blir mer omfattande än marknaden först hoppades på eller trodde. Spararna agerar precis som i under vårens turbulens med hög aktivitet, säger Frida Bratt.

Handelsbankens popularitet bland privatspararna fortsätter in i oktober.

-  Handelsbankens rapport för tredje kvartalet stärkte spararna i deras övertygelse om att banken är på väg att vända den negativa trenden med god hjälp av den kommunicerade omstruktureringen. Swedbank och Nordea säljs dock av i oktober. Båda levererade rapporter för det tredje kvartalet som skvallrade om lägre kostnader och lägre kreditförluster. Men Handelsbanken upplevs mer som ett köpcase efter den svaga utveckling aktien haft jämfört med konkurrenterna, säger Frida Bratt.

I köplistan för oktober hittar vi även flera tillväxtraketer.

-  Gaming är en trend som inte bara är tillfällig på grund av pandemin, utan den tycks vara här för att stanna. Spararna anser att Evolution Gaming och Embracer har mer att ge. Den senare offentliggjorde under oktober en riktad nyemission som skvallrar om att den framgångsrika förvärvsstrategin kommer att fortsätta i ännu större skala, säger Frida Bratt.

Också Kinnevik placerar sig högt upp i köptoppen.

-  Flera av portföljbolagen har gynnats av våra ändrade konsumtionsmönster. Aktiens popularitet har de senaste åren gått lite upp och ned, men profilen och strategin ligger nu onekligen i tiden och det har betalat sig bra i termer av avkastning under 2020, säger Frida Bratt.

Hajpande förvaltarfavoriten Sinch säljs dock av, trots att även Sinch rider på den accelererade digitaliseringen i pandemins spår.

-  Aktien har gått urstarkt, men nu uppstår frågetecken hos de mer aktiva spararna om aktien kan ge så mycket mer på kort sikt. Vi såg också vinsthemtagningar i Balder, vars köp av 50 procent av norska Anton B Nilsen Eiendom satte fart på aktien, konstaterar Bratt.

Mest köpta aktier i oktober Mest sålda aktier i oktober
Handelsbanken Sinch
Investor Swedbank
Kinnevik Engelska skolan
Evolution Gaming H&M
Tele2 Readly
Norwegian Air Shuttle Balder
SAAB Nyfosa
Embracer Nordea
Telia Company JM
Volvo Intrum

Författare Nordnet

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.