Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

NOTE: SER FORTSATT STARK RESULTATUTVECKLING 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontraktstillverkaren Note förväntar sig en fortsatt positiv resultatutveckling i det tredje kvartalet med en rörelsemarginal som bedöms uppgå till cirka 8,0 procent, något bolaget betecknar som en "avsevärd marginalförstärkning jämfört med i fjol".

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det tredje kvartalet 2019 uppgick rörelsemarginalen till 7,3 procent.

Enligt Note är utvecklingen särskilt stark i Sverige och Finland. Efterfrågan i England och Kina ligger dock på en lägre nivå, primärt som en effekt av den rådande pandemin. Tillsammans med förseningar i några nya kundprojekt bidrar det till att försäljningstillväxten under det tredje kvartalet - mätt i lokala valutor - förväntas uppgå till i storleksordning 3 procent, vilket är något lägre än Notes tillväxtmål.

"Vår underliggande affär utvecklas starkt. Vi vinner fortsatt nya projekt hos kunder i vår befintliga kundbas och fortsätter att vinna nya kunders förtroende på ett övertygande vis. Vi ser ljust på framtiden även om efterfrågan på några av våra marknader dämpat vår tillväxt efter sommaren", kommenterar Notes vd Johannes Lind-Widestam.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.