Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-06-04

Här är nya aktietips från Börsveckan

wysiwyg_image

Köp Midway, Oriflame och Medcap. Dock blir rådet att plocka hem vinsten i Stille. För Edgewares vidkommande tvekar tidningen till att köpa aktien och för Acconeer och Plejd blir råden avvakta.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Med en relativt ny vd vid rodret så har industrikonglomeratet Midway börjat vända på alla stenar. Många lönsamhetsåtgärder är genomförda, och fler på gång, så en vändning kanske närmar sig för de luttrade aktieägarna, menar tidningen och köpstämplar bolaget om än med brasklappen högriskaktier.

Oriflame har stöpt om verksamheten, men i det första kvartalet var Rysslandspöket åter tillbaka. Det finns förvisso frågetecken för tillväxten men Börsveckan anser att marknaden överreagerat och att aktien är köpvärd.

Medcap får också ett köpråd trots en mycket stark kursutveckling, mer än en dubbling, sedan senaste köprådet i tidningen.

Medicinteknikbolaget Stille har haft en fin kursutveckling i år och tidningen ställer sig därmed neutral till bolaget och väljer att plocka hem vinsten.

Edgewares försäljning dalade betänkligt under inledningen på året. Dock kan vd-byte och nytt fokus på försäljning hjälpa, men vägen är långtifrån spikrak skriver Börsveckan som tvekar till att köpa aktien.

Radarbolaget Acconeer har med sin mikroradar en intressant produkt. Vägen till kommersiell framgång är dock lång och bolaget är i ett tidigt skede vilket gör att tidningen ställer sig vid sidlinjen.

Plejds aktiekurs har ökat explosionsartat med 200 procent sedan den senaste köpanalysen i oktober förra året vilket motiverar att rådet sänks till avvakta, skriver Börsveckan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.