Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-15

NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 13-15 JUNI (NY)

CORONA TYNGER. Den värsta krisen är över men svensk ekonomi kommer att tyngas av pandemin under minst ett år till, enligt Konjunkturinstitutets chef Urban Hansson Brusewitz. (DN mån)


NYA CORONAFALL. Invånare i elva bostadsområden i Peking får inte lämna sina hem efter nya konstaterade coronafall kopplade till en matmarknad. (SvD sön)


FORTSATT S-LYFT. Socialdemokraternas lyft i opinionen håller i sig trots hårdare coronakritik, och de får 30,0 procent av väljarstödet i juni enlig Sifo. (SvD lör)


INGET STÖD. Ett antal högprofilerade republikaner, som tidigare utrikesministern Colin Powell, har meddelat att de inte kommer att rösta på Donald Trump i höstens val. (SvD sön)


INGET FEL. Att samtliga nordiska grannar och flera andra länder i Europa stänger gränserna mot Sverige betyder inte at den svenska coronastrategin varit misslyckad enligt statsminister Stefan Löfven. Det är för tidigt att göra en komplett utvärdering. (SVT sönd)


NEJ TILL SAMVERKAN. Ett nytt block växer fram mellan M, SD och KD, men kohandel med högerpopulister om viktiga värden kan inte vara en uppgift för ett liberalt parti, enligt fem toppolitiker i L. (SvD mån)


OK MED STÖD. Tillväxtverket anser nu att koncernbidrag i bokslutet för 2019 inte är ett hinder för att få stöd för korttidsarbete. (DI lör)


AMAZON. I september eller oktober lanserar Amazon en svenskspråkig sajt, erfar Di. "Amazon vill inte döda andra företag, men det blir en sidoeffekt", säger experten Markus Varsikko. (DI)


ELBILAR. Inga varsel, inga neddragningar utan en fortsatt satsning framåt. Polestarchefen Thomas Ingenlath beskriver sitt bilföretag som start-up och siktar fortfarande upp mot 100.000 sålda bilar år 2022. (SvD)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.