Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

NYHETER I KORTHET TISDAG 23 JUNI (R)

(Rättar: stycke om Stefan Löfven)

LÖFVEN. Förtroendet för statsministerns och regeringens hantering av coronakrisen har minskat tydligt sedan våren. Förtroendet har även sjunkit för Folkhälsomyndigheten. (DN)


(M)ISSNÖJE. Moderaterna i Stockholm vill inte släppa innehållet i en arbetsmiljöutredning som gjorts tidigare i år. Flera kanslimedarbetare uppges må dåligt. (Di)


LINDE. Utrikesminister Ann Linde (S) ångrar inte sitt kritiserade framträdande i tysk tv. Men Linde medger att hon kunde ha uttryckt sig på ett mer ödmjukt sätt. (SvD, DN)


RESOR. Svenskarnas resande under midsommarhelgen är långt ifrån nivåerna som man ser under en coronafri sommar. Men de lättade reserestriktionerna inrikes börjar nu märkas av - fler reser inrikes nu jämfört med i maj, enligt Telia-data. (SvD)


TELIA. Fler förändringar I ledningen och besparingar är att vänta på Telia. En konsultrapport har pekat ut flera kostnader där Telia ligger högt, enligt DI-källor. Det ska enligt uppgifter bland annat handla om system för it och fakturor. (DI)


VOLVO CARS. Den planerade fusionen av Volco Cars och Geely Automobile samt börsnotering är mer komplext än väntat och utredningen kan komma att dröja, uppger källor för DI. Samtidigt går Geely mot en dubbelnotering i Shanghai. (DI)


LKAB. Coronautbrottet i Malmberget tycks gå att koppla till LKAB:s stopp för reparation i maj. Samtidigt planeras nya underhållsstopp. (SvD)


FACEBOOK-UPPKÖP. Mapillary, ett Malmöbaserat kartbolag, säljs till Facebook. Summan är okänd men bolaget värderades 2018 till över en kvarts miljard kronor. (SvD)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.