Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-23

NYHETER I KORTHET TORSDAG 23 JULI

TRUMP. President Trump vill skicka federal polis till storstäder över hela USA, efter de våldsamma konfrontationerna i Portland. Metoderna möts av kraftiga reaktioner. I ett skarpt brev till USA:s justitieminister kräver 15 borgmästare att styrkorna dras tillbaka. (DN)


SJUKVÅRD. 2.600 svenskar dör av tarmcancer varje år. Nästan 400 av dem skulle kunna räddas med hjälp av screening. Men många regioner tycker inte att de har råd att införa testerna. (SvD)


ÖVERSVÄMNINGAR I ASIEN. Översvämningar har dödat hundratals i Nepal och Indien. Miljontals har tvingats fly undan vattenmassorna. Regnen rapporteras vara de kraftigaste på flera år - och värre lär de bli, enligt en expert. (SvD)


DRIVMEDELSMARKNADEN. Efter stora ras under april och maj på grund av pandemin har försäljningen av bensin vänt upp och helt normaliserats i juni. Dieselförsäljningen har samtidigt ökat vilket tyder på ökad aktivitet i ekonomin. Detta trots att drivmedelspriserna stigit rejält och pandemin inte är över. (DI)


TVINGAS MILJARDSÄLJA. Handelsbankens vinstandelsstiftelse Oktogonen är under press. Sedan banken strypt avsättningarna och stoppat årets utdelning har stiftelsen tvingats sälja stora mängder aktier. (DI)


KRITISK TILL KRISSTÖD. Bolidens vd Mikael Staffas är kritisk till att statligt krisstöd erbjuds bolag som borde kunna hantera en lågkonjunktur själva. (DI)


KYCKLING VINNARE I KRISEN. Guldfågelns vd Peter Andersson har haft en urstark vår och sommar. (DI)


FICK UPPDRAG EFTER HAUSSAT AKTIE. En aggressiv köprekommendation från Morgan Stanley i början av juli fick livekasinobolaget Evolution Gamings aktie att rusa. Därefter fick banken uppdraget att storsälja aktier åt Evolutions största ägare. (DI)


ÖVERKÖPT?. Amerikanska Nasdaqbörsen, som domineras av techbolag, ligger på historiskt höga nivåer. Nu varnar analytiker för de stigande värderingarna hos jättar som Apple, Facebook, Amazon och Microsoft. (Svd Näringsliv)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.