Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-30

NYHETER I KORTHET TORSDAG 30 JULI

CORONAPANDEMIN I HÖST. Skyddsutrustning är A och O för att hålla virussmittan utanför vård- och omsorgsverksamheter. Inför hösten och en eventuell andra våg av coronaviruset vittnar flera kommuner om en god beredskap efter vårens erfarenheter. (DN)


NORDKOREA. Nordkorea hävdar att de utvecklar sitt eget vaccin mot covid-19. Men experter misstänker att diktatorn Kim Jong-Un använder vaccinet som täckmantel för att öka sin arsenal av biologiska vapen. (DN)


USA OCH NATO. 12.000 av de 34.500 soldater som USA har stationerade i Tyskland kommer att lämna landet. President Trump har tidigare motiverat neddragningen med att Tyskland inte bidrar tillräckligt till försvarsalliansen Nato.


USA-VALET. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden går till val på att minska klyftan mellan svarta och vita amerikaner. I ett kampanjtal annonserade Biden bland annat miljarder i bidrag och reformer till svarta småföretagare. (SvD)


NÄTMÄKLARE. Privatspararnas spekulerande i riskfyllda hävstångsprodukter göder nätmäklarna. Avanzas intäkter från verksamheten som erbjuder komplexa finansiella instrument till småsparare okade med 43 procent i det andra kvartalet. (Di)


SAS. SAS räddningsplan gick på grund tidigare i somras. Men, nu närmas en lösning enligt obligationsägarkommitténs ordförande Lars Lönnquist. "Jag har förhoppningar om att vi ska komma till en överenskommelse", säger han. (Di)


KONTOR. Först var det tal om efter påsk, sedan efter sommaren, men nu gäller efter nyår. Flera stora företag och myndigheter förlänger hemarbetet. Och inte ens när kontoren öppnar väntas läget bli detsamma som före coronakrisen. (SvD)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.