Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-11

Nytt samarbetsavtal - Freetrailer Group A/S och Mekonomen i Sverige inleder samarbete

Freetrailer Group kan nu lägga till en ny stor kedja till partnerportföljen i Sverige. Mekonomen är landsomfattande inom reparation av bilar samt försäljning av reservdelar och tillbehör.

Freetrailers koncept erbjuds alla Mekonomens 545 butiker och bilverkstäder som finns över hela Sverige.

"På Mekonomen vill vi göra billivet så enkelt som möjligt för våra kunder, bland annat genom att utöka vårt tjänsteutbud och här är Freetrailers koncept helt rätt. Våra kunder får möjligheten att låna en släpvagn gratis och Freetrailers självbetjäningsplattform gör att vi undviker administrationsarbete för våra anställda i butiker och verkstäder", säger Madeleine Westerling, Konceptchef Verkstad på Mekonomen.

Freetrailer har lagt stora resurser på att synliggöra Freetrailers koncept på de nordiska marknaderna vilket har lett till en betydande tillväxt de senaste 18 månaderna, både i Sverige och Norge. Avtalet med Mekonomen öppnar för en betydande spridning av Freetrailer över hela Sverige, vilket är helt i linje med företagets internationella tillväxtstrategi.

"Jag är oerhört glad över det nya samarbetet med Mekonomen som har ett nätverk av butiker och verkstäder över hela Sverige och därmed stöds Freetrailers rikstäckande ambition. Samtidigt öppnar samarbetet med Mekonomen en fantastisk möjlighet för underhåll av Freetrailers svenska släpvagnspark vilket innebär resursbesparingar - en perfekt match", säger Johan Wijkander, Nordisk Area Manager på Freetrailer.

Rapporteringen för fjärde kvartalet 2019/2020 kommer att offentliggöras den 27 augusti 2020.

Författare Freetrailer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.