Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

Oasmia säkrar viktiga IP-rättigheter

Uppsala den 26 oktober 2020 – Oasmia Pharmaceutical, ett innovationsinriktat specialty pharma-bolag fortsätter säkra IP-rättigheter.

  • XMeNa-patent godkänt i Indien och inom kort även i Australien
  • Varumärkesregistreringar för Apealea® godkända i Schweiz, Israel, Sydafrika, Malaysia och Indonesien under 2020.

Patent avseende XMeNa-plattformen godkänt på ytterligare viktiga marknader
XMeNa-patentet skyddar en förbättrad metod för att tillverka Oasmias nanoteknologiplattform XR-17™, en unik plattform för att utveckla cancerläkemedel med mindre invasiva och mer effektiva egenskaper. Patentet är av central betydelse för Oasmia då det ökar exklusiviteten för XR-17-teknologin och bolagets främsta produkt Apealea® (paclitaxel micellar), som nu är under lansering på viktiga marknader världen över.

XMeNa-patentet är redan godkänt på flera stora läkemedelsmarknader, inklusive USA. Godkännande väntas dessutom på flera andra stora marknader runt om i världen såsom Europa, Japan, Kina, Brasilien och Sydkorea.

Patentgodkännande erhölls i Indien i september 2020 och det australienska patentverket har utfärdat ett så kallat Notice of Acceptance, vilket innebär att ett patent kommer godkännas där inom kort.

Varumärkesportföljen för Apealea® fortsätter att växa
En viktig del i Oasmias arbete att skapa marknads- och patientkännedom är att äga ett urskiljbart varumärke. Det registrerade varumärket Apealea® hjälper till att bygga det övergripande långsiktiga varumärket som ska möjliggöra ökad försäljning och kundlojalitet.

Apealea® är ett registrerat och skyddat varumärke i EU och USA. 2020 godkändes ytterligare registreringar för Apealea® i Schweiz, Israel, Sydafrika, Malaysia och Indonesien.

För ytterligare information:
Francois Martelet, VD Oasmia
Telefon: 018-50 54 40
E-post: IR@oasmia.com


Om Oasmia Pharmaceutical AB
Oasmia är ett specialty pharma-bolag som strävar efter att göra patienters liv bättre genom att förbättra intravenös tillförsel av befintliga och nya läkemedel vid allvarliga sjukdomar, däribland cancer. Produktutvecklingen baseras på bolagets egenutvecklade och patenterade teknologiplattform XR-17™, en plattform som kan användas på läkemedel inom många terapeutiska områden för att utveckla vattenlösliga formuleringar av läkemedel som idag kräver kemiska lösningsmedel. Apealea® (paklitaxel micellar) är den första godkända produkten som använder teknologin. Apealea har erhållit marknadsgodkännande i EU och flera andra territorier för behandling av vuxna patienter som lider av ett första återfall av platinumkänslig epitelial äggstockscancer, primär peritoneal cancer och äggledarcancer i kombination med karboplatin. Oasmia arbetar med att göra Apealea tillgängligt för patienter genom sitt partnerskap med Elevar Therapeutics och bolagets befintliga kommersiella organisation i Norden. Bolagets aktier handlas på Nasdaq Stockholm (ticker: OASM). Besök www.oasmia.com för ytterligare information.

Bifogade filer


Oasmia säkrar viktiga IP-rättigheter

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.