Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-28

Och här är veckans sämsta aktier

wysiwyg_image

I botten av förlorarlistan finns medicinteknikbolaget Cellavision. Det Lundabaserade blodcellbolaget har haft en utomordentlig kursresa de senaste åren, men efter en kvartalsrapport för det tredje kvartalet som kom in under förväntan rasade aktien tvåsiffrigt.

Med den värderingsnivån som Cellavision har, räcker det inte med att bara växa ensiffrigt. Marknaden förväntar sig mer imponerade tillväxttal för att motivera den väl tilltagna prislappen.

Cellavision är dock känt för sina stora kvartalsvariationer. Därför ser kanske optimisten ett intressant läge efter den nästan 20-procentiga nedgången som aktien haft den senaste veckan.

wysiwyg_image

Blodcellsräknarbolaget Cellavision är veckans stora kursförlorare

Tufft för NetEnt

Även om Nent var en av veckans vinnare, fanns spelbolaget NetEnt - med en snarlikt namn - bland förlorarna. Kursen föll nära 17 procent efter en rapport som inte föll marknaden i smaken. Bolaget har haft svårt med den organiska tillväxten sedan en tid tillbaka och formsvackan fortsätter. Kanske kan förvärv vända den negativa trenden? 

På förlorarlistan finns även bostadsutvecklaren Bonava och läkemedelsbolaget Q-Linea. Båda aktierna har fallit närmare 15 procent. 

Studsvik och Edgeware är två förlorare, som dessvärre, fortsätter att förlora. Kursresan söderut fortsätter och trenden ser hopplöst svag ut i båda fallen.

MISSA INTE: Här är veckans vinnaraktier

Här är veckans kursförlorare

1. Cellavision: -18 procent
2. NetEnt: -17 procent
3. Bonava: -16 procent
4. Q-Linea: -14 procent
5. Studsvik: -13 procent
6. Edgeware: -12 procent

Redaktionen  

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.