Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-30

Odd Molly förvärvar lager- och logistikfastighet med intilliggande byggrätt i Falkenberg med ett underliggande fastighetsvärde om 78 MSEK

Odd Molly International AB (publ) (”Odd Molly”) har tecknat avtal om att förvärva två intilliggande fastigheter i Smedjeholmens industriområde i Falkenberg, varav den ena är obebyggd med möjliga byggrätter om cirka 12 000 kvadratmeter. Den andra fastigheten är bebyggd med en fullt uthyrd modern lager- och logistikbyggnad om cirka 10 000 kvadratmeter. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde om 78 MSEK och genererar årliga hyresintäkter om 7,1 MSEK med ett driftnetto om 5,3 MSEK.

Fastigheterna har ett utmärk logistikläge i Falkenberg mitt emellan de två starka logistik-regionerna, Göteborg och Öresundsregionen. Fastigheterna har även närhet till både centrum och hamnen. Inom 10 minuter nås E6 som sträcker sig mellan Malmö, Göteborg och vidare till Oslo. Byggnaden har en bra fördelning mellan lager- och kontorsytor och förhyrs från och med september till största majoriteten av Engelssons Postorder. Den obebyggda intilliggande fastigheten med byggrätter om cirka 12 00 kvadratmeter består av hårdgjord asfalterad och inhägnad yta och bedöms ha goda framtida utvecklingsmöjligheter.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna är beräknad till 56,2 MSEK. Finansiering sker genom kontant betalning och banklån. Tillträde till fastigheterna beräknas till 30 september 2021.

För ytterligare information, kontakta


Patrik Tillman, Styrelseordförande Odd Molly International AB (publ) +46 733 506 120
Tobias Lövstedt, Finansansvarig Odd Molly International AB (publ) +46 735 026 877

Om Odd Molly International AB


Odd Molly är ett svenskt bolag som dels bedriver modeverksamhet under varumärkena Odd Molly och Hunkydory, och dels en snabbt växande fastighetsverksamhet. I slutet av mars 2021 ingicks ett avtal med We aRe Spin Dye AB att sälja modeverksamheten samt dotterbolaget Used By, givet bolagstämmans godkännande den 7 maj 2021. Transaktionen slutfördes den 1 juli och de i betalning erhållna aktierna avses delas ut till Odd Mollys aktieägare under det tredje kvartalet 2021. Kvarvarande verksamhet kommer därefter vara fastighetsverksamhet med fokus på lager- och logistikfastigheter. Odd Mollys aktie handlas på Nasdaq Stockholm, Small Cap.

Denna information är sådan information som Odd Molly International är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-06-30 14:00 CEST.

Bifogade filer


Odd Molly förvärvar lager- och logistikfastighet med intilliggande byggrätt i Falkenberg med ett underliggande fastighetsvärde om 78 MSEK

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.