Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-26

OEM sprängde ny miljardvall

wysiwyg_image

Edin Paradzik (Aktiespararna) i sällskap med vd Jörgen Zahlin (sittande till vänster) och styrelseordförande Petter Stillström (sittande till höger).

STÄMMORAPPORT. OEM International passerade tremiljardersstrecket i omsättning under 2018.  Omsättningsökningen blev 14 procent varav hela 8 procent hade kommit via organisk tillväxt.

Nästan 150 aktieägare närvarade under OEM:s årsstämma på Badhotellet i Tranås, de flesta med ett leende på läpparna mycket tack vare att bolagets styrelse föreslog en 13-procentig höjning av aktieutdelningen.

Aktiespararnas bolagsbevakare Edin Paradzik började med att be samtliga närvarande aktieägare att med applåd gratulera samtliga anställda, företagets ledning och styrelsen för ett väl genomfört 2018.

Därefter fortsatte Paradzik med att fråga vd Jörgen Zahlin om hur OEM använder digitaliseringen för att ta företaget framåt.

Jörgen svarade:

”Vi har till exempel investerat en större summa pengar i ett nytt IT-plattform. Detta har möjliggjort att vi har kunnat förbättra kommunikation mellan våra säljare och kunderna.”  

Jörgen berättade att den nya IT-plattformen ger möjlighet till fler förbättringar, bland annat att bolaget kan digitalisera flera av sina produktkataloger, att kunderna via webben själva kan lägga beställningar och kanske i framtiden även livesändningar av årsstämman.

Nästa fråga från Paradzik led:

”Hur har det gått för Elektro Elco och hur tror ni att bolaget ser ut om fem år?”

Vd svarade:

När vi förvärvade Elektro Elco hade bolaget cirka 80 miljoner kronor i omsättning. Bolaget hade en produkt som var väldigt långt framme tekniskt sett från konkurrenternas. Vi utveckade bolaget till att det i dag omsätter 250 miljoner kronor men verkar på en mogen marknad där flera av konkurrenterna har utvecklat nya produkter. Nu har vi en ny vd som ska uppmuntra säljorganisationen att vara kreativ och framåt. Vi tror att om fem år så har vi dubblat omsättningen i bolaget.

wysiwyg_image

Mattias Franzén, ny styrelseledamot i OEM, och Edin Paradzik, bolagsbevakare.

Från valberedningen kom det förslag på tre nya styrelsemedlemmar, en relativt stor förändring efter att Hans Franzén, en av OEM:s grundare, gick bort, konstaterade Paradzik.

Samtliga nya styrelseledamöter (Agne Svenberg, Richard Pantzar samt Mattias Franzén) presenterade sig. Mattias Franzén förklarade att han blir familjens nya representant i bolaget med följande ord ”min far bad mig att göra det här […] Det är viktigt att vi i framtiden utvecklar OEM i samma anda som hittills”.

Bevakare och skribent: Edin Paradzik

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.