Du är här

2017-09-15

Ojämnt veckoslut i Europa

De ledande börserna i Europa gick åt skilda håll på fredagen och det breda regionindexet Euro Stoxx 600 var ned 0,3 procent.

I Tyskland var DAX 0,1 procent lägre med nedgångar för finansiella företag som Deutsche Bank, Commerzbank, Allianz och Münchener Re. För Deutsche var nedgången en dryg procent.

Gladare miner var det i stället hos däcktillverkaren Continental, som lyfte 1,0 procent, och Deutsche Börse som stärktes 1,2 procent.

Franska CAC 40 var ned 0,3 procent. Förlorare var Accor, AXA och livsmedelsbolaget Danone, som alla backade med mer än 1 procent. Storbankerna BNP Paribas och Société Générale var också tydligt nedåt: med 0,8 respektive 1,1 procent.

Vinnare i Paris var Renault, Airbus och Peugeot, som handlades upp med mellan 0,4 och 1,1 procent.

Londonbörsen och FTSE 100-index gick klart sämre än andra börser på kontinenten för andra dagen i rad och backade 1,0 procent. Svaga sektorer i London var för dagen hälsovård, telekom och IT, men de flesta breda branschindex visade upp röda siffror.

Råvaror tappade och BHP Billiton var ned 2,0 procent. Banken Standard Chartered tappade ännu lite mer: 2,1 procent. Oljejätten Royal Dutch Shell var ned 1,7 procent och operatören Vodafone 1,8 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.