Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-18

Ökad orderingång och marginal i Nederman

Verkstadsbolaget Nederman redovisar ett resultat efter skatt på 42,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (47,9). Resultatet per aktie uppgick till 3:67 kronor (4:09).

Nettoomsättningen uppgick till 769 miljoner kronor (792) medan orderingången var 761 miljoner kronor (697).

Rörelseresultatet blev 69,3 miljoner kronor (68,6) och rörelsemarginalen var 9,0 procent (8,7).

Verkstadsbolaget Nedermans försäljning minskade något i det tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol, medan orderingången ökade markant. Rörelseresultatet var dock stabilt och rörelsemarginalen steg.

"Den positiva utvecklingen av orderingången uppnåddes återigen genom god tillväxt inom samtliga divisioner med en särskilt stark utveckling i APAC där orderingången växte med 18 procent organiskt", kommenterar vd Sven Kristensson i delårsrapporten. Han fortsätter:

"Det är också tillfredsställande att se att den goda utvecklingen i Americas fortsatte under årets tredje kvartal med en tillväxt i orderingången med drygt 14 procent. I EMEA fortsatte den stabila utvecklingen med en organisk ordertillväxt om drygt 7 procent."

Sett till utvecklingen av de marknader där bolaget är aktivt noterar Nederman fortsatta tecken på återhämtning i Europa. I Americas kännetecknas marknadsläget dock alltjämt av "osäkerhet och utdragna beslutsprocesser", uppger vd:n.

På den kinesiska marknaden ser Nederman vissa positiva tecken och i Australien har det andra kvartalets positiva stämning kvarstått. Affärsläget i Indien har dock försvagats.

Inför årets avslutning är Sven Kristensson positiv.

"Orderstocken befinner sig nu på en högre nivå än vid motsvarande tidpunkt 2016, vilket gör att vi fortsatt har en positiv grundsyn för helåret 2017", skriver han.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.