Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

Olsson: ”Vi fortsätter att arbeta för den enskilde spararen”

wysiwyg_image

Aktiespararnas vd Joacim Olsson gästade Nordnets Sparpodden och pratade om vår historia, prestationer genom åren, medlemsnyttan och uppdragsanalyser.

Aktiespararna grundades för drygt 50 år sedan, år 1966 och har hunnit med en del sedan dess.

ISK och stoppade Volvo-affärer

1979 spelar organisationen en nyckelroll när Volvo/Norge-affären stoppas och 1993 var Aktiespararna en av de starkast drivande krafterna att stoppa den omtalade Volvo/Renault-affären, 2012 lanseras det idag populära investeringssparkontot (ISK) mycket tack vare organisationens uppvaktande av regeringen i frågan om ett Allemanskonto för att nämna några prestationer.

– Vi har gjort skillnad i ett antal frågor där minoritetsintresset stått emot majoritetsägarnas, genom att gå ihop och arbeta för det som gynnar den enskilde spararen, säger Joacim Olsson till Sparpodden.

Medlemsnyttan

Aktiespararna arbetar för att göra börsen tillgänglig för alla, på senare år har det mynnat ut i billigare och mer digitala medlemskap. Det billigaste heter Start och kostar 29 kronor i månaden, där erbjuds en grundutbildning för att förstå fördelen med ett sparande i aktier och få hjälp med att sätta ihop din första portfölj.

– Vi har breddat och gjort om våra medlemskap, där vi numera erbjuder Start, Bas och Premium. Det finns något för alla oavsett om du är ny på börsen eller vill ta del av analyser och fördjupa dig i bolag.

Uppdragsanalyser

Alexander Gustafsson ställer frågan om hur det fungerar med den beställda tjänsten uppdragsanalyser, som går under namnet Analysguiden.

– Vi skulle aldrig tumma på vårt oberoende, våra analytiker precis som alla analytiker presenterar sin bild av företaget. Det enskilda bolaget kan aldrig påverka analytikerns slutsats.

 Lyssna på hela avsnittet här.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.