Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-29

ONCOPEPTIDES: KURSREAKTION PÅ GRUND AV KÄND NYHET, ANSER DNB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Marknadens reaktion på onsdagens varning från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA gällande Oncopeptides Pepaxto innebar att aktien straffades igen för i princip samma nyhet som kom tidigare i juli.

Det skriver DNB i en analysuppdatering.

Den 8 juli meddelades att FDA begärt att patientrekrytering till kliniska studier med Pepaxto (melflufen) stoppas i väntan på ytterligare analyser. Onsdagens besked om FDA:s säkerhetsvarning var därmed att betrakta som gamla nyheter anser DNB, som räknar med att frågan om stoppet bör kunna få en lösning under de kommande månaderna.

Den nya datapunkt som på onsdagen framkom från FDA var enligt banken att medianöverlevnaden för behandlingen med Pepaxto och dexametason var 19,7 månader jämfört med 25 månader för pomalidomid och dexametason.

DNB ser en hög sannolikhet för att FDA och Oncopeptides kommer överens om vissa restriktioner om vilka patienter som kan använda Pepaxto, kriterier som möjligen kan bygga på ålder, eventuella tidigare transplantation och annat. På lång sikt behöver detta dock inte innebära någon betydande skada på läkemedlets potential, tror banken.

"Aktierna fick en betydande smäll i början av juli när bolaget meddelade om det partiella kliniska stoppet, och med tanke på det anser vi att aktierna mer eller mindre straffades för samma nyhet på onsdagen", skriver DNB.
Författare Direkt-SE