Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-30

Öppnar för uppköp – efter stark kursresa

Efter stark kursutveckling är Systemairmultiplarna nu i högsta laget, och högre råvarukostnader motiverar tillsammans med fler lågmarginalprojekt något lägre vinstestimat.

Det skriver Swedbank i en analys på tisdagen, där rekommendationen sänks från köp till neutral men riktkursen höjs till 158 från 155 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på tisdagen.

Banken väntar sig en organisk försäljningstillväxt på 10 procent under det fjärde kvartalet, februari - april, och spår en årsomsättning på 6,9 miljarder kronor under det räkenskapsår som nyss avslutats.

För Systemairs del, påpekar Swedbank, uppstår inga påskeffekter eftersom räkenskapsåret är brutet på så sätt att både mars och april hamnar i samma kvartal.

Swedbank nämner även att Systemair skulle kunna vara intressant som ett förvärvsobjekt tack vare sin position på ventilationsmarknaden.

Vid klockan 11 på tisdagen var Systemair-aktien ned 1,6 procent till 150:50 kronor, och därmed ett skuldjusterat marknadsvärde på drygt 9 miljarder kronor.

Sektorkollegan Nibe, som vill öka sin omsättning från 20 till 40 miljarder kronor om några år genom bland annat förvärv, var samtidigt upp 0,4 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.