Du är här

2017-09-22

OptiFreeze: OptiFreeze ansöker om nytt svenskt patent

Den 14 september 2017 lämnade OptiFreeze in en ansökan avseende ett
svenskt patent för ett system för behandling av biologiska material
genom pulserande, elektriska fält (Pulsed Electric Field, eller PEF).
Systemet sorterar det biologiska materialet på ett optimalt sätt i
samband med PEF-behandlingen. Uppfinningen utgör ett viktigt steg i
att ytterligare öka effektiviteten i OptiFreezes hela process.

Den nya ansökan omfattar OptiFreezes utrustning och metod för att
placera och justera den behandlade produkten på ett optimalt sätt
innan den förs in i PEF-kammaren. Detta sker i syfte att säkerställa
att varje enskild produktdel behandlas på ett enhetligt sätt.
OptiFreeze har tagit ett stort steg på vägen mot användning av
reversibel elektroporering i industriell skala, vilket kommer att öka
såväl effektivitet som kvalitet i produktionen.

Göran Hedbys, styrelseordförande, kommenterar den nya patentansökan:

"Att skydda vår teknik och forskning genom patent är viktigt för
företaget, och något som vi jobbar kontinuerligt med. Vår befintliga
patentportfölj i kombination med denna nya patentansökan rörande
PEF-behandling ger oss ännu bättre täckning gentemot eventuell
framtida konkurrens."

OptiFreeze äger redan idag en patentfamilj för cellskydd, vilken
baseras på en kombination av vakuumimpregnering (VI) och pulserande,
elektriska fält (Pulsed Electric Field, PEF) - det vill säga,
elektriska högspänningsimpulser.

För mer information, kontakta:
Göran Hedbys, styrelseordförande
Telefon : 0735 29 95 44
E-post: goran.hedbys@optifreeze.se

OptiFreeze AB har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form
och struktur hos grönsaker, frukt, bär och örter kan säkerställas
genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Bolaget har även en
metod som förlänger hållbarheten på kylda produkter. Tekniken kan
även användas för att minska tiden för torkning av bladkryddor och
samtidigt förbättra smak, arom och färg. Tekniken öppnar för nya
affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt livsmedelsföretag
runt om i världen. Bolagets teknik innebär att cellerna i grönsaker,
frukt, bär och örter tar upp naturliga sockerarter som bevarar smak,
form och struktur. OptiFreeze är resultatet av en längre tids
forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Bolaget har
sitt säte i Lund och är noterat på AktieTorget.

-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/optifreeze/r/optifreeze-ansoker-om-nytt-svensk...
http://mb.cision.com/Main/11627/2352616/726418.pdf

Författare Aktietorget

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.