Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

OrganoClick AB: OrganoTex® textilimpregnering lanseras i Benelux med Ideavelop BV som distributionspartner

[OrganoTex product family]

OrganoTex

® Textile Waterproofing Spray-On och Wash-In har utvecklats under ett flertal år och designats för att ge god vattenavvisning samtidigt som de är biologiskt nedbrytbara. Tekniken baseras på OrganoClicks patenterade och prisbelönta teknik för modifiering av textilfibrer och är helt fri från problematiska perfluorerade ämnen (PFAS), cykliska siloxaner eller isocyanater som ofta används i dagens textilimpregneringar. Flera av dessa ämnen misstänks vara cancerframkallande och hormonstörande och är extremt långlivade i naturen.

"Vi tycker det ska bli mycket spännande att lansera våra produkter på Benelux-marknaden. Med Ideavelop BV som försäljnings- och distributionspartner kommer vi ha en stark och erfaren partner med de flesta outdoor- och sportbutiker i Belgien, Nederländerna och Luxemburg som kunder.  Via dem kommer vi nå en grupp av miljömedvetna, friluftsälskande konsumenter som har behov av vattenavvisande kläder men som också vill ta hand om naturen", säger Susanne Karlsson, säljchef OrganoTex®, på OrganoClick AB.
Benelux outdoor-marknad används ofta som inkörsport av innovativa produkter på den centraleuropeiska marknaden. Ideavelop BV är sedan 1997 en väletablerad distributör/agent med sin egen säljorganisation som täcker hela Benelux-marknaden inom outdoor och sport. Ideavelop BV ser OrganoTex® som en perfekt komplementprodukt till deras portfölj av hållbara varumärken som består av varumärken som Icebreaker, Hydroflask, AKU, Blueloop Originals, Schöffel, Macpac, Mpowerd, phil&teds och Mountain buggy. OrganoClick har tecknat ett treårigt distributionsavtal där Ideavelop BV kommer sälja, distribuera och lagerföra produkterna för Beneluxländerna.

Författare OrganoClick AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.