Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-13

Ortivus årsredovisning 2020

Ortivus AB presenterar årsredovisningen för 2020, ett år av stark tillväxt och fördubblad omsättning trots rådande Coronapandemi.

Ortivus har under år 2020 sett en stor tillväxt inom flera områden. Omsättningen för året uppgick till 107,6 MSEK vilken är en ökning med 112% jämfört med föregående år. Resultat efter skatt uppgick till 11,3 MSEK. Ortivus har stärkt organisationen inom samtliga områden, nya kundkontrakt har signerats och likaså avtal med flera strategiska partners.

Trots att året varit allt annat än vanligt har Ortivus inte påverkats negativt av Coronapandemin. Dock har sjukvården och flera av bolagets kunder varit hårt pressade. I spåren av pandemin har behovet av ny teknologi och digitala lösningar ytterligare aktualiserats och på många sätt har den rådande situationen accelererat utveckling av distansvården. Ortivus ser fram emot att fortsatt bidra till en effektivare och säkrare vård på distans.

Ortivus har under året flyttat produktion och hårdvaruservice till huvudkontoret i Danderyd och driver nu dessa funktioner i egen regi för att kunna öka leveranskapaciteten. Inom försäljning och marknadsföring har organisationen stärkts i både Sverige och internationellt. Bolaget har investerat i ett eget hårdvarulabb och utökat utvecklingsteamet med ytterligare resurser. Ortivus har stora ambitioner inom utveckling och kommer att presentera nya produkter och funktioner under kommande år.

Ortivus AB:s årsredovisning för 2020 finns från och med idag tillgänglig på bolagets hemsida, www.ortivus.se. Den kan även beställas från Ortivus på adressen: Ortivus AB, att: Fredrik Hovbäck, Box 713, 182 33 Danderyd, eller via e-post till info@ortivus.com.

Kontakter


För ytterligare information, kontakta gärna

Reidar Gårdebäck, CEO

Telefon 08 446 45 00

Om Ortivus


Ortivus utvecklar MobiMed, medicintekniska lösningar för en tryggare och effektivare sjukvård.
Företaget grundades år 1985 och är idag en ledande leverantör av mobila digitala lösningar inom
prehospitalvård för vårdgivare världen över. Ortivus produkter är baserade på långtgående expertis inom kardiologi samt decennier av utveckling tillsammans med sina användare. Företagets huvudkontor ligger i Danderyd utanför Stockholm men bolaget har sedan 1998 även ett helägt dotterbolag i Storbritannien.

MobiMed är en modulbaserad plattform som idag används av över 12 000 ambulanssjukvårdare i över 2700 akutfordon. Plattformen består av en monitor som i realtid mäter, övervakar och delar EKG samt
vitala parametrar såsom blodtryck och syresättning. Applikationen innehåller även en journaldel för
beslutsstöd, insamling av patientdata och klinisk dokumentation. MobiMed väger i sin helhet endast 2,5 kg och är skapad för ett krävande arbete ute i fält. Genom tvåvägskommunikation finns möjlighet för samråd med läkare och andra experter på distans samtidigt som patientdata sömlöst integreras in i sjukvårdens patientjournaler. MobiMed gör det möjligt för sjukvårdspersonal att fatta rätt beslut i rätt tid samtidigt som den bidrar till en förbättrad vårdkvalitet och sparade resurser

Ortivus A- och B-aktie är noterade på NASDAQ Stockholm Small Cap-lista.

Läs mer om Ortivus på www.ortivus.se

Denna information är sådan information som Ortivus är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-04-13 08:30 CEST.

Bifogade filer


Ortivus Årsredovisning 2020

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.