Du är här

2018-07-10

Oscar Properties satsar ännu lyxigare

wysiwyg_image

Bostadsutvecklaren Oscar Properties satsar på "uppgraderade koncept" i de sex högsta våningsplanen av 28 i projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden.

Det framgår av ett mejlutskick från bolaget.

På våningsplanen 23 till 27 kommer lägenheterna förutom ett "högre läge och bättre utsikt även får exklusivare materialval, produkter och vitvaror". Toppvåningsplanet är döpt till "Penthouse Top Floor" där bolaget siktar på ännu "mer generösa planlösningar, terrasser och ett ytterligare uppgraderat designkoncept", framgår vidare.

Sammantaget planerar Oscar Properties för 300 bostäder i Gasklockan. Det är ett av fyra projekt där säljstart var angivet till 2018 i samband med rapporten för det första kvartalet. De tre övriga var Unité med 46 bostäder, även det i Norra Djurgårdsstaden, Cubrick i Sundbyberg med 80 bostäder samt den första etappen med 230 bostäder av 460 i Primus på Lilla Essingen (där partnern Starwood Capital äger 70 procent).

Gasklockan och Unité är de enda av de fyra projekten där byggstart förväntades ske redan under 2018.

Vid utgången av mars hade Oscar Properties runt 1.100 bostäder i pågående produktion samt en försäljningsgrad på cirka 90 procent. De flesta av dessa bostäder färdigställs dock under innevarande år. Det enda betydande projektet som löper på längre är det andra Norra Tornet - Helix 1 - med 134 lägenheter varav 59 procent var sålt vid det senaste kvartalsskiftet. Det beräknas stå färdigt i det första kvartalet 2020.

"2018 kommer vi att hantera fler inflyttningar än någonsin tidigare. Dessa följer plan och ger slutköpeskillingar på 6,6 miljarder kronor. På kort sikt är vår viktigaste uppgift att se till att dessa inflyttningar blir bra och att vi får många nöjda kunder. Vår största utmaning under året är försäljningen, så att vi i nästa steg kan komma i gång att bygga nya bostäder", skrev vd:n Oscar Engelbert då.

Bostadsutvecklarens halvårsrapport väntas på fredag.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.