Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-11

OssDsign AB tecknar avtal med Muranaka Medical Instruments Co., Ltd., i Japan

Som tidigare meddelats är lanseringen av OssDsign Cranial i Japan tillsammans med en nationell affärspartner ett av OssDsigns huvudfokus under 2020. Utöver att utgöra en viktig milstolpe för bolaget innebär tecknandet av distributionsavtalet med Muranaka att parterna nu kan inleda sina gemensamma förberedelser inför marknadslanseringen.

Muranaka grundades som ett familjeföretag år 1903 och är den största distributören av medicintekniska produkter i Japan med 450 anställda och närvaro vid samtliga sjukhus och kliniker i landet. Bolaget har specialistkompetens inom utrustning för neurokirurgi och en solid historik, inklusive marknadsföring av avancerade medicinska produkter i Japan under mer än 50 års tid.

Muranaka och OssDsign kommer nu att gemensamt förbereda sig inför den kommande lanseringen av OssDsign Cranial PSI, den första produkten av sitt slag som blir tillgänglig på den japanska marknaden för kraniell rekonstruktion. OssDsign Cranial PSI är redan godkänd av de regulatoriska myndigheterna i Japan och produkten omfattas av nationell kostnadsersättning sedan den 1 juni 2020. Som tidigare kommunicerats har framstående japanska neurokirurger dessutom samlat in och presenterat kliniska data för OssDsign Cranial PSI.- Vi ser verkligen fram emot att börja samarbeta med en så framstående partner som Muranaka, säger OssDsigns VD Anders Lundqvist. Muranaka bidrar med värdefull erfarenhet och styrka till vårt samarbete, och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna skapa och expandera ett nytt marknadssegment för OssDsigns produktutbud i Japan.
- Vi har en lång tradition och erfarenhet av att representera tillverkare av innovativa produkter inom neurokirurgi på den japanska marknaden. OssDsign Cranial PSI erbjuder unika fördelar, och vi är övertygade om att japanska patienter och kirurger efterfrågar produkten baserat på tidig positiv feedback från japanska kirurger i samband med de kliniska aktiviteter som genomfördes i förberedelse inför lanseringen. Vi ser verkligen fram emot att komma igång med det här samarbetet, säger Masato Watanabe, Executive Director för Muranaka.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Anders Lundqvist, VD, OssDsign AB
T

el: +46 73 206 98 08
E-post: al@ossdsign.com

Certified Adviser:
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, tel: +46 (0)8-463 80 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Om OssDsign
OssDsign är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrad läkning av bendefekter. Genom att förse neuro- och plastikkirurger med innovativa implantat, förbättrar OssDsign möjligheterna för patienter med allvarliga kranie- och ansiktsdefekter över hela världen. Genom att kombinera klinisk kunskap med egen teknologi, tillverkar och säljer OssDsign ett växande utbud av patientspecifika lösningar för behandling av skalldefekter och ansiktsrekonstruktion. OssDsigns teknologi är resultatet av samarbete mellan kliniska forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och materialvetare på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet.

Författare OssDsign AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.