Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-01

Patent- och marknadsdomstolen meddelar dom avseende krav om ersättning från tidigare anställd

Patent- och marknadsdomstol avslog helt en tidigare anställds krav på C-RAD avseende ersättning. Domstolen fann att den tidigare arbetstagaren inte har rätt till någon ersättning.

Bakgrunden är en stämning som inlämnades mot C-RAD den 9 maj 2020 från en tidigare anställd med krav på ersättning för en uppfinning som gjordes under hans anställning på C-RAD. C-RAD avvisade starkt kravet om ersättning som ansågs mycket överdrivet, vilket härmed bekräftas av domstolens dom.

Detta är den fjärde i en serie av tvister med företaget där motparten antingen var samma före detta anställd eller företaget Beamocular AB (som ägs av den tidigare anställde och nu försatt i konkurs) som han har varit VD för. I alla fyra fall har C-RAD segrat.

Vidare framgår av domen att den tidigare anställde ska betala C-RADs advokatkostnader, uppgående till 2,9 MSEK. Domen kan överklagas.

För ytterligare information:


Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Om C-RAD


C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.

C-RAD. Inspiring excellence in cancer treatment.

C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

Denna information är sådan information som C-Rad är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-07-01 12:02 CEST.

Bifogade filer


Patent- och marknadsdomstolen meddelar dom avseende krav om ersättning från tidigare anställd

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.