Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-14

PAYNOVA: AVTAL MED VISA, "HELT KLART BETYDELSEFULLT" – VD(OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Paynova meddelade på måndagskvällen att betalteknikbolaget tecknat ett ramavtal med den amerikanska betaljätten Visa.

Genom avtalet, som sträcker sig över två år, kan Visa gå till marknaden med Paynovas BNPL-lösning (Buy now pay later) och erbjuda den till bolagets kunder och partners. Det sade Paynovas vd David Larsson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

I pressmeddelandet fanns det inga finansiella detaljer. På frågan vad Paynova kan få ut av avtalet svarade David Larsson att bolaget inte har några siffror på det.

"Det är naturligtvis betydelsefullt för oss. Det ser man framför allt om man tittar på vår omsättning i dag. Men det är väldigt svårt att avgöra vad det skulle kunna bli. Visa har ju många stora aktörer som kunder och partners och buy now pay later är växande just nu och någonting som flera inom finanssektorn tittar på", sade vd David Larsson.

Vidare sade Paynova-chefen att möjligheten att erbjuda Paynovas BNPL-plattform till någon av Visas partners och kunder skulle vara "helt klart betydelsefullt" för bolaget.

För helåret 2020 omsatte Paynovas BNPL-verksamhet 20,9 miljoner kronor, samtidigt som den totala omsättningen landade på 28 miljoner. För det andra kvartalet i år redovisades en omsättning på 6,9 miljoner för det affärsområdet och 10,9 miljoner för hela koncernen.

Vet du om Visa har fler avtal med andra buy now pay later-lösningar?

"Jag känner inte till några andra, men jag kan inte heller säga att det inte finns", svarade Paynovas vd David Larsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.