Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-13

Penser Access: Intressant nisch med lovande utsikter för Ayima Group

Intressant nisch med lovande utsikter
Ayima är ett konsultbolag inom digital marknadsföring med huvudsakligt fokus på sökmotoroptimering. Med kunder som British Airways, Wells Fargo och Johnson & Johnson samt en genomsnittlig erfarenhet på de anställda om 8-10 år är Ayima bland de ledande bolagen inom sökmotoroptimering. Senaste åren har kantats av vikande försäljning och lönsamhet men senaste kvartalen skvallrar om att tillväxt åter är tillbaka.
Stark tillväxt på underliggande marknad
Till skillnad mot traditionell marknadsföring erbjuder digital marknadsföring åtskilliga fördelar i form av segmentering och mätbarhet samtidigt som det är mer kostnadseffektivt. Med anledning av detta estimeras marknaden som helhet leverera en CAGR om 14% fram till 2025, samtidigt som den mer nischade marknaden för sökmotoroptimering estimeras växa med 20% under samma period..
Motiverat värde
Vi ser ett motiverat värde om 59–61 kr för LeoVegas-aktien. Vi bedömer att bolaget snart kommer att gå in i en period med lättare jämförelsetal och den regulatoriska motvinden på nyckelmarknader kommer successivt att avta. Detta kommer att leda till en stark EPS-utveckling framöver. Potentiella övriga triggers är förvärv eller nyheter ifrån den amerikanska marknaden.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 13-10-2021 kl. 07:28: https://docs.penser.se/a/2260/Ayima20211013.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.