Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-13

Penser Access: Kapitalmarknadsdag ger bränsle åt höjning för SBB i Norden

Nya ambitiösa mål
SBB annonserade vid sin kapitalmarknadsdag en uppdatering av sina finansiella mål. Förändringarna och samtliga mål presenteras i Appendix av analysen. De två vi anser vara av störst betydelse för vår värdering är att fastighetsbeståndet ska uppgå till 300 mdkr 2026 samt att intjäningen ifrån projektutveckling ska uppgå till 2 000 – 2 500 mkr, en höjning med ca 1 000 mkr.
Inga estimatförändringar i närtid
Vi bibehåller våra estimat i närtid då målet indikerar ett fortsatt högt transaktionstempo samt en mindre yieldkomperation vilket vi inte kan ta hänsyn till i våra estimat. Kassan i bolaget indikerar ett fortsatt högt transaktionstempo och värdeökningar, till följd av indexeringar och projektutveckling, ligger delvis i våra estimat.
Fortsatt rabatt emot motiverat värde
Vi höjer vårt motiverade värde till 59-61 kr ifrån 50-52 kr. Vi motiverar höjningen med en diskontering av målsättningen. Den nya värderingen har även stöd i vår uppdaterade SOTP-värdering. Vi har en hög konfidens i att bolaget når målet då man historiskt alltid har levererat med råge på sina målsättningar

Läs den fullständiga analysen, publicerad 13-09-2021 kl. 07:54: https://docs.penser.se/a/2205/SBB20210913.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.