Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-08

Penser Access: Rätt i cykeln för Rottneros

Vi inleder bevakning av Rottneros.

Initiering
Vi initierar bevakning av Rottneros, en svensk producent av marknadsmassa med bruk i Rottneros (Värmland) och Vallvik (Hälsingland). De huvudsakliga produkterna är mekanisk massa (slipmassa och CTMP) i Rottneros och kemisk massa (sulfatmassa) i Vallvik. Rottneros är börsnoterat sedan 1987, och aktien erbjuder en rak exponering mot massamarknaden till skillnad från de stora nordiska integrerade skog- och pappersbolagen.

Goda utsikter
Massapriserna stiger kraftigt i år, och givet eftersläpningen in i resultatet torde vi börja se en stark resultatutveckling nu i Q2'21, vilken vi även räknar med består under resten av året och in i 2022. Tillgången till vedråvara är god, och ett högt kapacitetsutnyttjande i branschen i kombination med en stabil efterfrågan innebär att produktion av marknadsmassa bör vara en god affär framöver.

Potential i värderingen
Vi ser en uppsida värderingsmässigt, med ett motiverat värde i intervallet 14–15 kr per aktie. Den främsta drivkraften för en kommande uppvärdering kommer att vara en stark lönsamhetsutveckling i spåren av de starka massapriserna. Vår bedömning grundar sig på riskvägda vinstmultiplar. Vi kompletterar även med andra värderingsmetoder, även om dessa har en tendens att missa dynamiken i starkt cykliska bolag som Rottneros.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 08-07-2021 kl. 09:00: https://docs.penser.se/a/2065/RROS20210708.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på www.epaccess.se

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.