Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-02-06

Petrosibir: Information om brunn #9

INFORMATION OM BRUNN #9

Petrosibir har tidigare redogjort för de preliminära resultaten från borrningarna av den nya brunnen #9. Borrningarna färdigställdes i oktober med ett slutligt djup om 2 596 meter och olja påträffades. Olika horisonter testades därefter och en hög kvalitet på reservoaren konstaterades, dock med låga flödestal från testproduktionen. Efter ytterligare analyser och tester har Orlovsky-horisonten i brunn #9 satts i produktion och den initiala produktionsnivån låg på cirka 30 fat om dagen.

Produktionsnivån är lägre än den förväntade. I syfte att höja produktionen överväger Petrosibir olika åtgärder, inklusive fracking av brunnen. Tidpunkt för när dessa åtgärder kan genomföras är inte fastställd ännu. Förhandlingar med underleverantörer pågår.

Stockholm 6 februari 2017

För mer information, vänligen kontakta:
Nikolay Millionshchikov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850
Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585
Petrosibir, tel +46 8 407 1850
www.petrosibir.com http://www.petrosibir.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrosibir Pressrelease 2017-02-06 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19428

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.