Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-14

PExA gör framsteg som möjliggör avsevärt förbättrad biokemisk analys

PExA AB ("PExA") meddelar att betydande framsteg har gjorts i Bolagets utvecklingsarbete, som syftar till att möta kundernas behov av ökade möjligheter att utforska och biokemiskt analysera innehållet i PEx-prover, i deras strävan efter att finna potentiella biomarkörer för lungsjukdomar. Framtagning av en ny sorts prov-hållare med specialdesignade tillbehör innebär att koncentrationen av analyserbara biomolekyler i PEx-proverna ökar avsevärt. Genom den nya tekniken skapas förutsättningar för analys med kommersiellt tillgängliga analysplattformar.

Utvecklingsarbetet har fokuserat på att ta fram produkter som möjliggör för forskarna att optimera hanteringen av PEx-provet för olika typer av biokemiska analyser. Den nya tekniken ger betydande fördelar jämfört med den tidigare versionen. En kombination av ett antal specialdesignade komponenter gör det möjligt att erhålla PEx-prover med en väsentligt högre koncentration av biomolekyler. Detta innebär att forskarna får förbättrade möjligheter för biokemisk analys med kommersiellt tillgängliga plattformar, avsedda för identifiering av biomarkörer. Den nya tekniken ger dessutom ökad flexibilitet vad gäller olika typer av provfilter och är mer tidseffektiv och reproducerbar.
Erik Ekbo, VD på PExA
- Vi gläds åt detta innovativa utvecklingsarbete som innefattar teknikförbättringar på ett flertal punkter. Sammantaget kommer den nya tekniken ge våra kunder nya och bättre möjligheter att analysera det biokemiska innehållet i PEx-prover vilket kommer underlätta forskning med mål att identifiera tidiga och specifika biomarkörer för kliniska tillämpningar inom lungmedicin.

För ytterligare information om PExA, vänligen kontakta:

Erik Ekbo, VD
Telefon: 0723-92 30 30
E-post: erik@pexa.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.