Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-12-15

Pilum: Dotterbolaget Hotab tecknar kontrakt värt ca 35 MNOK

DOTTERBOLAGET HOTAB TECKNAR KONTRAKT VÄRT CA 35 MNOK

Energi- och miljöteknikkoncernen Pilums dotterbolag Hotab Biosystem AB har idag den 15 december 2016 tecknat kontrakt med ILC Construction AS. Kontraktet är en totalunderentreprenad för leverans av en värmecentral till Oslofjord Convention Center i Stokke kommune. Kontraktsvärdet är ca 35 MNOK.

- Det är med stolthet vi tar oss an detta projekt tillsammans med ILC Construction AS. Vi levererar utrustning som är avgörande för att säkerställa hög tillgänglighet, effektivitet och flexibilitet för våra kunder. Kunden bygger ut Oslofjord Convention Center och behöver därmed en ny värmecentral för uppvärmning. Kunden har valt att bygga en biovärmecentral för att minska miljöpåverkan, säger Stefan Wallerman, vd Pilum AB.

Oslofjord Convention Center i Stokke kommune skall under perioden 2013-2020 byggas ut med 1600 nya hotellrum, samt en stor idrottsanläggning. Idrottsanläggningen kommer att bestå av en flerbrukshall på 10 000 m2, fullskalig ishockeyhall och en simhall.

Vidare ska nuvarande konferensbyggnader byggas ut betydligt. Etter att bygget är färdigställt kommer hela Oslofjord Convention Centers anläggning vara 160 000 m2 stor. Byggherre är Oslofjord Property AS, hyresgäst är Oslofjord Convention Center AS. ILC Construction AS är generalentreprenör i projektet, som har ett kontraktsvärde på över 2 miljarder NOK.

- För att tillgodose energibehovet för uppvärmning av de nya byggnaderna, skall det byggas en ny värmecentral för förbränning av biobränsle, bestående av främst flis och bioolja. Bygget av värmecentralen genomförs som en totalunderentreprenad mellan ILC Construction AS och Hotab Biosystem AB. ILC Construction valde Hotab som leverantör efter att ha genomfört en totalutvärdering baserad på pris och kvalit, säger Kjetil Risa, Ledare Teknik och Styrelseledamot, ILC Construction AS.

2016-12-15

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Wallerman, CEO, tel. 08-580 873 38, 070-306 37 00
Kjetil Risa, Ledare Teknisk, ILC Construction, tel. +47 480 800 78

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2016-12-15.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19170

Pilum är genom dotterbolagen Saxlund, Hotab och Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom bioenergi och industriell miljövård. Kunderna återfinns bland svenska och europeiska industri- och kraftvärmeföretag. Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.

Denna information är sådan information som Pilum AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 December 2016 kl 14:00 (CET).

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.