Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-22

Pilum: Dotterbolaget Saxlund International tecknar kontrakt till värde av ca 1,2 MEUR

DOTTERBOLAGET SAXLUND INTERNATIONAL TECKNAR KONTRAKT TILL VÄRDE AV CA 1,2 MEUR

Energi- och miljöteknikkoncernen Pilums svenska dotterbolag Saxlund International AB har den 22 Mars 2017 tecknat kontrakt med FSC Vietnam, som ingår i den större koncernen Kim Tin Group med ca 2200 anställda. Totala kontraktsvärdet är ca 1,2 MEUR och det är Saxlunds materialhanteringsutrustning i form av silos och stångmatningsgolv som ska levereras.

- Saxlund levererar återigen till board-industrin och den här gången till FSC Vietnam. FSC Vietnam startade projektet med att bygga en ny MDF-fabrik 2016 och räknar med att kunna leverera 400 000 m3 MDF årligen. Fabriken ligger 90 km från Ho Chi Mihn City och man räknar med att 40% av den färdiga produkten ska gå på export och 60% ska gå för leverans inom Vietnam. Board-industrin och FSC Vietnam förstår värdet av Saxlunds produkter och system, som är kända för sin kvalit, robusta design och tillgänglighet, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund International AB och Pilum AB.

- Saxlund visar återigen att våra produkter och system för förvaring och utmatning av olika träprodukter, såsom sågspån, kutterspån och chips, är av yttersta klass då FSC Vietnam, väljer att köpa Saxlunds system som så många andra inom board-industrin, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund International AB och Pilum AB

2017-03-22

För mer information, kontakta
Stefan Wallerman, CEO, tel. 08-580 873 38, 070-306 37 00

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2017-03-22.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19775

Pilum är genom dotterbolagen Saxlund, Hotab och Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom bioenergi och industriell miljövård. Kunderna återfinns bland svenska och europeiska industri- och kraftvärmeföretag. Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.

Denna information är sådan information som Pilum AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 Mars 2017 kl 08:30 (CET).

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.