Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-24

Platzer: ”Vi har en grön aktie”

wysiwyg_image

Det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget har sin vision klar, de vill göra Sveriges andra största stad till Europas bästa stad att arbeta i.

Platzer Fastigheter har sitt fokus på utvecklande och ägande av kommersiella fastigheter. De har sin bas i Göteborg.

– Vår målsättning är att vår tillväxt ska vara hälften genom fastighetstransaktioner och hälften genom fastighetsprojekt och stadsutveckling, säger Platzers vd P-G Persson.

Hållbarhet

Platzer har kollat på FN:s globala mål för hållbar utveckling och har valt att prioritera några av målen som berör jämställdhet, hållbar energi för alla, anständiga arbetsvillkor och hållbara städer och samhällen.

– Vi har valt dessa fyra mål för att det är dessa som vi kan påverka från FN:s 19 globala mål.

Grön aktie

Utöver målen menar P-G Persson att de även tar ett steg till i sitt hållbarhetstänk genom att göra sin aktie grön.

– Vi har låtit ett oberoende granskningsföretag granska våra intäkter, våra investeringar och hur vi styr och organiserar. Denna granskning visar att vi har en aktie som är grön.

Fastigheter

Platzer har både kontorsfastigheter och industri- och logistikfastigheter.

– Våra kontor utgör 57 procent av vår uthyrningsbara yta och 75 procent av vårt marknadsvärde. När det kommer till industri och logistik är 39 procent uthyrningsbar yta och 17 procent av marknadsvärdet.

Pandemin ställde till det för att nå tillväxtmålen under 2020, de kortsiktiga konsekvenserna för fastighetsbolaget var bland annat att tillgången till kapital minskade och försiktiga fastighetsvärderingar.

På längre sikt ser P-G Persson möjligheter för Platzer och fastighetsutveckling, framförallt i Göteborg där stadens utveckling går åt rätt håll.

Se hela Platzers presentation från Stora Aktiedagen Göteborg här

Författare Redaktionen