Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

PledPharma utser Marie-Louise Alamaa som tillförordnad CFO

PledPharma AB (STO: PLED) meddelade idag att Marie-Louise Alamaa har utsetts som tillförordnad CFO på PledPharma. Hon börjar i juli.

Marie-Louise har lång erfarenhet av finansiering och controlling från noterade företag. Hennes tidigare positioner inkluderar CFO på Index Invest International AB, olika seniora finansiella positioner hos Crucell Sweden AB (tidigare SBL Vaccin AB) samt Senior Consultant på det noterade spelutvecklingsbolaget Stillfront Group AB.
Hon har studerat ekonomi vid Uppsala universitet och Stockholms universitet, med särskilt fokus på redovisning och revision.
En process för rekrytering av en permanent CFO har inletts.
“Jag är mycket glad över att få Marie-Louise ombord på PledPharma. Hon har en bevisad meritlista av bred och relevant arbetslivserfarenhet i en noterad miljö, och med en problemlösande och teamorienterad attityd kommer hon att bli ett utmärkt tillskott till teamet,” säger Nicklas Westerholm, VD, PledPharma.

Kontakt


Nicklas Westerholm, Verkställande direktör
Tel. 073 354 20 62
nicklas.westerholm@pledpharma.se

Om oss


PledPharma är ett läkemedelsutvecklingsbolag med en unik och integrerad läkemedelsutvecklingskompetens som foku­serar på att förbättra behandlingen av allvarliga sjukdomstill­stånd med stort medicinskt behov. PledOx® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat, avsedd för förebyggande av nervskador i samband med cellgiftsterapi. Fas III-programmet stängdes nyligen med målsättning att avsluta datainsamling i det tredje kvartalet 2020. Aladote® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat som utvecklas för att minska akuta leverskador till följd av paracetamolförgiftning. En proof of principle-studie har framgångsrikt slutförts och designen av nästkommande studie är under färdigställande. Aladote har beviljats särläkemedelsstatus i USA. PledPharma har huvudkontor i Stockholm. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista (STO:PLED), sedan 31 oktober 2019. För mer information, se www.pledpharma.se

Bifogade filer


Interim CFO SVE Final

Författare PledPharma

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.