Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 21 JULI

OLYMPISKA SPELEN. Åtgärderna har varit rigorösa. Ändå går det inte att stänga ute ett virus som covid-19. OS-arrangören hade änskat sig en lugnare väg mot invigningen. I stället blir det tydligt att pandemin kommer att påverka allt när tidernas troligen mest egendomliga OS ska avgöras. (DN)


EU. Läget förvärras i Polen och Ungern vad gäller domstolarnas oberoende, mediefrihet och korruption, varnar EU-kommissionen. Båda länderna väntar på grönt ljus för sina återhämtningsplaner för att få del av coronamiljarderna. Men en del EU-politiker vill att pengarna fryser inne. (DN)


SMITTSPRIDNING. Smittan ökar i allt fler länder i Europa, och i Sverige syns nu en uppgång i sex regioner. Infektionsläkaren Anders Björkman tror att delta-varianten kommer att leda till en fjärde våg i Sverige. (SvD)


VÄLFÄRDSVINSTER. Centerpartiet kommer inte att acceptera att friskolor får lägre skolpeng än kommunala skolor. Utbildningsminister Anna Ekströms (S) planer på att förhandla i frågan står därmed inför en rejäl uppförsbacke. Men delar av Centern vill att partiet ska byta ben och se över vinstuttagen. (DI)


FINANS. Nordeas chef för investmentbanken, Philip Asp, tror att den "stekheta" finansmarknaden kommer lugna sig så småningom. (DI)


FRAMTID. Eirik Winter, Nordenchef på BNP Paribas, tror att de kommande tre till fem åren kommer präglas av stark innovation och god tillväxt. (DI)
Författare Direkt-SE