Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-07

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 7 JULI

NY KRIS. Centerpartiet kräver att regeringen går vidare med en överenskommelse som Miljöpartiet sagt nej till. Budgetkraven kan leda till en ny regeringskris i höst. (DN)


RÄTTVISARE HYRESNIVÅER. En utredning som presenterades på tisdagen förslår att läget ska spela större roll även för hyran i äldre bostäder. (SvD)


VÄNSKAPSBAND. Riksbanken kände till att en avdelningschef hade privata vänskapsband till den som erbjöds en chefstjänst på avdelningen. På tisdagen rapporterade Di om en extern granskningsrapport som Riksbanken beställt med anledning till att tre visselblåsarärenden inkommit på kort tid. (Di)


GRÄDDFIL. Systembolaget anklagas för att gynna "sina egna", och sju inköpare avgör vilka lyxviner svenskarna får köpa, det framkommer av en granskning som SvD gjort. Tidigare anställda vid monopolet drar in miljoner på affärer med sina gamla arbetsgivare. (SvD)


STORKÖP. Hexagon har köpt en amerikansk IT-verksamhet för 23,5 miljarder kronor och gör därmed ett av svensk industrihistorias största förvärv. Handelsbankens analytiker säger att förvärvet är strategiskt korrekt, men prislappen är hög. (Di)


ÖVERHETTNING. Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm ser en risk för överhettning på grund av låga räntor och stora stimulanspaket. Hon har dock en positiv grundsyn till börsen framöver. (Di)


AI. Förvaltarna bakom hedgefonden Volt räknar med 10 procents avkastning om året oavsett börsklimat med hjälp av artificiell intelligens. Volt förvaltar omkring 750 miljoner kronor, varav Björn Wahlroos står för knappt hälften av kapitalet. (Di)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.