Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-20

PM NYHETER I KORTHET TISDAG 20 JULI

SOMMAR. Sommaren 2021 ser ut att bli rekordartad för många företag i besöksnäringen. STF har fler bokningar än supersommaren 2019 – och prognosen är att hemestertrenden håller i sig. (DI)


TYSKLAND. Skadorna från översvämningarna kommer att ta lång tid att återställa och medför mångmiljardkostnader för Tyskland. (SvD)


ORO FÖR ÅTERHÄMTNINGEN. Måndagen blev den tredje sämsta börsdagen 2021. DI har talat med två experter som upplever att spridningen av deltavarianten av covid-19 runt om i världen utgör ett stort orosmoment för börsen. (DI)


HEMARBETE. Trots att det nu är tillåtet att återgå till brittiska kontor kommer flera svenska storföretag att tillåta anställda att jobba hemma åtminstone året ut. (SvD N-liv)


MOT 100 MILJARDER. Flera år av stadig kursuppgång har gjort att Indutrade seglat upp som en av de stora jättarna på Stockholmsbörsen. Efter måndagens rapportrally närmar sig industrihandelsbolaget 100 miljarder i börsvärde. (DI)


REDOVISNINGSKRITIK. Flera tunga investmentbanker är skeptiska till teknikbolaget Sinchs sätt att exkludera kostnader i redovisningen. I fredags steg storbolaget Sinch kraftigt efter sin delårsrapport, på måndagen vände aktien kraftigt ned. (DI)


TROTSAR STYRELSER. Blackrock, som är Stockholmsbörsens näst största ägare, har de senaste månaderna röstat emot en tredjedel av ersättningsförslagen till toppskiktet i de bolag förvaltarjätten äger. (DI)
Författare Direkt-SE