Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-01

PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 1 JULI

VINDKRAFT. En vindkraftspark kan producera lika mycket el som en kärnreaktor. I Sverige har det knappt byggts någon havsbaserad vindkraft, och försvaret pekas ut som en bromskloss. (SvD)


LANDSBYGDSFOKUS. Moderaterna presenterar landsbygdsförslag för att vinna C-sympatier. Fler poliser, infrastruktursatsningar och skrotat strandskydd ser Centerpartiet som bra sakpolitik, men nobbar budet om samarbete då principen att stänga ute SD väger tyngre. (Di)


SKILDA VÄRLDAR. 2020 var ett nytt rekordår för riskkapitalinvesteringar med nästan 44 miljarder kronor i 1.000 privatägda teknikbolag. Ändå satsades bara knappt 1 procent i bolag grundade av kvinnor. (Di)


SAMHÄLLSBYGGARNA. SBB fortsätter presentera storaffärer på löpande band, där det på onsdagen blev klart att fastighetsbolaget blir ägare till 70 procent i Riksbyggens hyresrättsbolag Unobo för drygt 2 miljarder kronor. (Di)


KUDOS. Telia säljer delar av masterverksamheten i Norge och Finland för drygt 7 miljarder kronor, och får tummen upp från både Stockholmsbörsen och analytiker som Di talat med. Aktien stängde upp 2,8 procent på onsdagen. (Di)


FULL FART FRAMÅT. Tyska Mercedez-Benz lanserade på onsdagen sin första tunga ellastbil, E-actros, och ska börja bygga och sälja den i oktober. Lastbilen har varit på marknaden i två år med en testflotta. (Di)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.