Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-18

PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 18 FEBRUARI

OTILLRÄCKLIGA ÅTGÄRDER. Det behövs nya grepp för att få fart på ekonomin och skapa full sysselsättning. EU:s krisåtgärder är inte tillräckliga, skriver bland andra finansmannen George Soros i ett öppet brev. (DI)


KRITIKEN MOT ASTRA VÄXER. Vaccinet skulle ta kål på pandemin, men sjukvårdspersonal undrar varför man ska acceptera ett vaccin som är mindre effektvt. (Svd)


ZALANDO HAR VUXIT SIG UR BOET. Investmentbolaget Kinnevik delar ut sitt innehav till sina aktieägare. Utdelningen innebär en krånglig men bra omvandling av Kinnevik Samtidigt kan utdelningen bli kostsam för småsparare som äger aktien. (DI)


TUFFA JÄMFÖRELSETAL FÖR E-HANDELN. Pandemin gav e-handelsbolagen gratisskjuts. Nu är flera av företagen högt värderade och möter starka jämförelsetal. (DI)


FLER REGLER OROAR INTE SKISTAR. Bolaget lyfter fram att de jobbar i utomhusmiljö och med en "kontraktfri" verksamhet. (DI)


HOPPA AV IPO-BOLAGET CINT VID NÄSTAS STATION. Intresse för fredagens börsnotering av marknadsundersökningsföretaget på Nasdaq Stockholm är enormt, men på ett års sikt kan Cint få svårt att växa ikapp värderingen på nära 10 miljarder kronor. (DI)


GRÖN VÅG FÅR FÖRETAG ATT SATSA. Intresset för att investera i gröna bolag växer och det varnas för en grön bubbla. För bolagen i sektorn innebär intresset dock en möjlighet att satsa. (DN)
Författare Direkt-SE