Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 22 JULI

REKONSTRUKTION. Raffinaderijätten Nynas har löst sina egna problem men dras nu in i en ny ägarkris sedan den största ägaren, Bitumina Industries, är försatt i rekonstruktion. (DI)


TURISM. Mindre restriktioner har bidragit till att fler reser, men huvudstaden är en förlorare. Stockholm lider av att internationellt resande är så hämmat. (SvD)


BOPRISER. Priserna på bostäder ökade marginellt i juni och det senaste årets uppgång kan vara på väg att plana ut. "Det är inte konstigt om prisutvecklingen börjar stanna av lite nu", kommenterar Joakim Lusensky på Mäklarsamfundet. (DN)


KINAHOT. Natochefen Jens Stoltenberg riktar skarp kritik mot Kina. Landets tillväxt som ny och auktoritär stormakt uppges bidrar till den största förändringen inom den västliga försvarsalliansen inriktning sedan det kalla krigets slut och 11-septemberattackerna mot USA. (SR)


BANKRAPPORT. Nordeas vinst slog analytikerförväntningarna och aktien värderas i dag med en premie mot eget kapital. Nordea har dock kommit så långt i omställningen att en högre värdering är motiverad och aktien är fortsatt köpvärd, enligt en analys. (DI)


ÄGARANALYS. Klarnas största ägare är en Caymanöarna-baserad bolagskonstruktion, men det är inget unikt för fintechbolaget. Fem av de främsta svenska startup-bolagens ägare kan spåras till "off shore"-adresser. (SVD)
Författare Direkt-SE