Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-17

POLITIK: HAR EJ LÄNGRE FÖRTROENDE FÖR LÖFVEN – DADGOSTAR (V)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vänsterpartiet har inte längre förtroende för regeringen och kommer att söka ett misstroende i Sveriges riksdag. Det är en helt ny situation och det är regeringen själv, genom Annie Lööf, som orsakat detta.

Det sade Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiets ledare, vid en pressträff på torsdagen.

Hon sade att det regeringen Löfven gör nu är att slå sönder den svenska modellen - att människor går samman det är det som har byggt upp Sverige.

"Vi gav Stefan Löfven en tidsgräns, den har ni passerat… klockan är slagen för att lämna spelet och hålla sitt ord", sade Nooshi Dadgostar.

"Regeringen har inte mött våra krav", konstaterade hon och tillade att Vänsterpartiet inte kan se att ytterligare samtal med Hyresgästföreningen förändrar något.

Förhandlingar är något helt annat än samtal, förtydligade hon.

Nooshi Dadgostar sade att "Socialdemokraterna inte ens kan stå upp för den grundläggande principen om den svenska modellen och det starka samhället"., fortsatte hon och sade att det är "rent Centerpartistisk politik".

Hon sade att hon nu ska söka Moderaterna och Kristdemokraterna.

Vid en pressträff i tisdags hotade Vänsterledaren med att dra tillbaka sitt stöd för statsministern i riksdagen om regeringen inte före klockan 10.00 i dag, torsdag, antingen gått med på att helt avstå från att förändra hyreslagstiftningen eller inleda förhandlingar med Hyresgästföreningen, som ska vara klara till riksdagens öppnande i höst.

Regeringen uppgav för TT strax före tidsfristen löpte ut att de bjuder in parterna på bostadsmarknaden för att diskutera förslaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.