Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-29

POLITIK: PARTSUPPTGÖRELSEN GÄLLER, AVVISAR LO-KRAV – SABUNI (L)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Om Svenskt Näringsliv och PTK inkommer med en begäran om en ny arbetsrätt går vi vidare med den. Inga politiska förändringar är aktuella.

"Det LO krävde och inte fick igenom i partsöverenskommelsen kommer de inte att få igenom nu heller".

Det skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni i en kommentar på Facebook, efter beskedet från statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer att arbeta vidare med parternas överenskommelse när det lagändringar om arbetsmarknaden.

"Svensk arbetsmarknad och arbetsrätt måste moderniseras. Att så skulle ske var en av de största liberala reformframgångarna i Januariavtalet och det vi är överens om – att antingen utredningens eller parternas förslag ska genomföras – gäller fullt ut", skriver hon.

Enligt Sabuni står Liberalerna fast vid att det är avgörande att ett beslut om en modernare arbetsrätt ska tas i riksdagen under innevarande mandatperiod.

"Men låt mig vara tydlig till Socialdemokraterna: Vi kommer inte att acceptera att den part som inte mäktade med att förhandla ända in i mål, LO, får någon fördel utöver den överenskommelse som träffats. Det är den överenskommelse om arbetsrätten som inkommer - inte något annat - som vi i det läget kommer att gå vidare med", skriver Sabuni.

Samtidigt konstaterar hon att vi än så länge är i ett läge där inga parter har inkommit till politiken med en överenskommelse.

"Därmed fortsätter vi att gå igenom remisser i syfte att genomföra utredningens förslag. Arbetsrätten måste nu skyndsamt reformeras", skriver partiledaren.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.