Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

Polygiene AB: Virusbekämpande denim från Diesel

[image]

ViralOff® är resultatet av Polygienes omfattande insatser inom skydd av textil, som inleddes med SARS-epidemin i början av 2000-talet. DIESEL kommer att tillämpa behandlingen på ett urval av denimmodeller. Tekniken är ständigt aktiv, och har kapacitet att inaktivera över 99% av virusaktivitet inom två timmar efter kontakt mellan patogener och tyg. ViralOff® har visat effekt mot ett omfattande spektrum av virus, inklusive COVID-19. Det fungerar genom att interagera med viktiga proteiner, och hämmar viruset från att fästa på textilfibrer. 

Dessutom erbjuder ViralOff® en extra hållbarhetsfördel: behandlingen varar under plaggets livstid, och med lägre antal tvättcykler förlängs plaggets livslängd och vatten- och energianvändningen minskar.

Som en del av sin "For Successful Living"-filosofi är DIESEL kontinuerligt djupt engagerade i att forska och hitta progressiva lösningar för sina kunder att leva livet till fullo, från komfort till elegans, från ergonomi och trender till hälsa och säkerhet. Polygiene ViralOff® representerar ett särskilt kritiskt steg för att skydda kundernas plagg. Säkerhet och offentligt ansvar har aldrig varit viktigare, och DIESEL är stolt över att förnya sig och anpassa sig till världens föränderliga situationer snabbt och ansvarsfullt. Vår kunds hälsa och säkerhet ligger i framkant för varumärket, som utvärderar ännu fler åtgärder på detta område.
Kommentar Polygiene: Denimbehandligen inbegriper även Odor Crunch®-behandling som även skyddar mot odörer som annars kan tas upp utifrån. DIESELs exklusivitet gäller denna kombination på denim för SS21.
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Författare Polygiene AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.