Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

POOLIA: STYRELSE REKOMMENDERAR EJ ÄGARE ACCEPTERA DANIR-BUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bemanningsföretaget Poolias styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera budpliktsbudet som lades på fredagen av Danir Resources, trots att styrelsen ställer sig positiva till att Danir kommit in som huvudägare.

Det framgår av ett pressmeddelande, efter att Danir i fredags lagt ett kontantbud på Poolias aktier till ett pris av 5:87 kronor per aktie.

Danir Resources uppger sig äga aktier motsvarande 46,5 procent av bolaget och 72,3 procent av rösterna.

Styrelsen ställer sig positiv till det faktum att Danir Resources kommit in som ny huvudägare, men anser att budpremien om 13 procent i jämförelse med stängningskursen dagen innan budet lades är för lågt och inte reflekterar den långsiktiga potentialen hos Poolia.

"Kursutvecklingen innan budpliktsbudet offentliggjordes präglades av den rådande marknadssituationen där den pågående covid-19-pandemin haft en negativ påverkan på Poolias verksamhet. Styrelsens bedömning är att Poolia har en stark position i de marknadssegment där bolaget är aktivt och att den långsiktiga potentialen i Poolia inte beaktas i budpliktsbudet, summerar sturelsen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.